Français
ontdek Dacia
terug naar overzicht
  • Nieuwe MEGANE, een vernieuwde bestseller.
  • Een herontworpen voor meer moderniteit.
  • Boordsystemen op het beste niveau van de markt.
  • Een compleet assortiment motoren voor alle toepassingen.
  • Meer rijplezier met ongeëvenaarde hybridetechniek.

Nieuwe MEGANE is een auto van cijfers: 7 miljoen verkochte auto’s wereldwijd, 4 generaties, 3 records op het prestigieuze circuit van de Nürburgring… Maar achter deze cijfers is Megane vooral een auto die emoties en sensaties opwekt, een symbool dat resoluut verankerd is in zijn tijd.

Een sedan met vele facetten, zoals Nieuwe MEGANE opnieuw aantoont met de introductie van een plug-in hybride motor – een primeur voor Renault in het compacte segment. Deze E-TECH Plug-in Hybrid motor heeft geen gelijke op de markt: hij combineert de voordelen en sensaties van elektrisch vermogen zonder afbreuk te doen aan het bereik. Het profiteert van de expertise die de Renault Groep in meer dan tien jaar heeft opgebouwd op het gebied van elektrische voertuigen en van zijn ervaring in de Formule 1-races.

De Nieuwe MEGANE beschikt over een nieuwe, gemoderniseerde rijpositie met nieuwe 9,3-inch multimedia en 10,2-inch dashboardschermen en alle voordelen van het Renault EASY LINK-multimediasysteem. Dit systeem, waarvan de werking is geïnspireerd op de codes en het gebruik van smartphones, is ontworpen om ergonomisch en meer functioneel te zijn, voor een technologie die gemakkelijk te gebruiken is.

Ook worden er nieuwe rijhulpmiddelen geïntroduceerd om de veiligheid en het comfort van iedereen te waarborgen. De Motorway and Traffic Assistant, een autonoom niveau 2 systeem, biedt comfort en gemoedsrust achter het stuur.

Nieuwe MEGANE behoudt het ontwerp en de dynamische lijnen die het zo’n succes hebben gemaakt. Hij wint aan elegantie en verfijning, terwijl hij op alle versies nieuwe Pure Vision LED-koplampen introduceert om het zicht en het comfort tijdens de reis te verbeteren.

Nieuwe MEGANE past zich aan ieders wensen aan met zijn vijf varianten (sedan, stationwagon, R.S. Line, R.S. en R.S. TROPHY) en een ruime keuze aan motoren. Meer sensaties aan het stuur en een nieuwe rijervaring dankzij de E-TECH Plug-in hybride technologie, kortom de beste balans tussen comfort en dynamiek.